↑ Terug naar Mediation

Buurt

Mediation bij verstoorde burenrelaties

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Helaas is een slechte buur een erg dichtbije vijand. Burenruzies ontstaan vaak door kleine ergernissen en kunnen heel snel uit de hand lopen. Een flinke burenruzie kan een behoorlijk groot effect hebben op je privéleven. Je huis hoort een plek te zijn waar jij je goed voelt en waar je kunt bijkomen van je dag. Een burenruzie verstoort dit gevoel en kan dus het beste voorkomen of opgelost worden.

Burenruzie oplossen
Als je buren niet openstaan voor enige opmerkingen of suggesties van jouw kant kun je last krijgen van een burenruzie. Je buren voelen zich aangevallen door jouw klachten. Je buren weten nu waar jij je aan ergert en kunnen daar naar hartenlust misbruik van maken. Jij raakt hoe langer hoe geïrriteerder en het conflict escaleert. Een burenruzie is voor beide partijen vervelend. Grote kans dat ook je buren graag willen dat deze ruzie voorbij is. Stel dus voor om de ruzie gewoon te beëindigen. U hoeft natuurlijk geen vrienden te worden maar het opzettelijk ergeren van elkaar moet afgelopen zijn.


Als je er zelf niet uitkomt, kun je mijn hulp inroepen als mediator ter voorkoming dat de situatie extreem wordt.

⇒ In extreme gevallen kan er een rechtszaak worden aangespannen. Bij een rechtszaak wordt de schuld van het conflict meestal gedeeltelijk bij beide partijen gelegd. Er kan echter wel een uitspraak komen die ervoor zorgt dat er door specifieke regels weer een redelijke woonsituatie ontstaat. Een rechtszaak is over het algemeen alleen bij extreme gevallen een optie en kostbaar.


Ik kan bemiddelen en zorgen dat de communicatie wordt hersteld en er werkbare afspraken kunnen worden gemaakt zonder tussenkomst van de rechter. Je kunt je weer thuis voelen in je eigen huis en vindt je rust terug in je privéleven.